Świeżo palona kawa
7.jpg

Kawa zachowuje najwięcej aromatów okresie do 3 miesięcy od momentu jej wypalenia. Warto wspomnieć, że po wypaleniu posiada ona około 30 razy więcej związków aromatyczno-smakowych niż kawa surowa. Najlepiej, aby spożywać ją świeżą, gdyż z czasem jej walory smakowe zanikają. Jednak nie powinno się spożywać kawy od razu, najlepiej smakuje dopiero po kilku, a nawet kilkunastu dniach. Dobrze jest przeczekać ten okres, aby mógł odparować z ziaren nadmiar dwutlenku węgla. Una Palona pakowana jest ponadto w specjalnego typu opakowania posiadające wentyl, pozwalający na odprowadzenie z kawy nadmiaru gazów, jednocześnie nie doprowadzający powietrza do opakowania. Kawa dzięki temu się nie utlenia, zachowując pełną gamę aromatyczną. 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl